Replay Toys!

Dinsdag 25 april 2023

Vandaag staat in de Spotlight: Norbert de Haan van Replay Toys!

Op Zandstraat 7 in Gennep zit een hele bijzondere winkel: Replay Toys. Waar de grotere landelijke speelgoedzaken in de stadscentra het veelal voor gezien hebben moeten houden wegens te veel concurrentie van discounters en internet is Norbert de Haan drie jaar geleden zijn eigen nieuwe heiligdom gestart.

30 JAAR ERVARING

Geboren Gennepenaar Norbert is na zijn studie in Maastricht bij zijn vader in de winkel gaan werken. Drie jaar geleden heeft Norbert met Replay Toys aan de Zandstraat een nieuwe frisse start gemaakt. Met 30 jaar ervaring en dito kennis runt hij nu deze eenmanszaak en bepaalt hij de hele collectie zelf. Meestal is hond Gromit ook aanwezig in de winkel, tot grote vreugde van de jonge en oude klanten!

REPLAY TOYS

Norbert: “Ik verkoop voornamelijk spellen en het betere betaalbare speelgoed. Naast o.a. Lego heb ik ook Haba en Djeco. Van deze kwaliteitsmerken heb ik een mooie grote collectie staan waar ik trots op ben. Een onbekend maar topmerk is verder WOW-toys, voertuigen voor de kleinsten met wel 5 jaar garantie!”

VOOR ALLE LEEFTIJDEN

“Voor volwassenen heb ik ook een grote keus aan mooie artikelen staan. Zo word ik door 999 Games gezien als een 999 Games specialist en heb ik nog vele spellen van andere merken zoals van White Goblin Games, Ravensburger, HOT Games etc. Puzzels verkoop ik ook veel dankzij mijn grote collectie van meer dan 300 stuks. Mooi hierin is de toename van het aantal puzzels met grote stukken voor volwassenen. In het genre van puzzels/hersenkrakers heb ik ook een enorme collectie.

Noemenswaard is zeker het merk Huzzle. Mooie metalen breinbrekers die er een stuk makkelijker uitzien dan ze zijn, en dat is nou net de aantrekkingskracht ervan. Ik heb al de nodige volwassenen ‘gefrustreerd’ de winkel uit zien lopen omdat ze een van de demo Huzzles niet konden oplossen. Sinds vorig jaar heb ik ook mooie bouwmodellen in de collectie. Metalen modellen heb ik van Metall Earth en van hout heb ik een collectie van Ugear en Robotime. Dit zijn allemaal prachtige modellen voor volwassenen. Ik denk dan ook dat er voor iedereen wel iets te vinden valt in mijn winkel.”

DIVERS

Mijn klantenkring is zeer divers, variërend van kinderen die met hun zakgeld een doosje Lego of een zakje Pokémon kaarten komen kopen tot volwassenen die willen ontspannen met een mooi spel of iets van hout of Lego willen bouwen. Er komen ook veel toeristen die laaiend enthousiast zijn over de mooie winkel. Ik krijg dagelijks complimenten over mijn collectie en hoor dan dat ze bij hen in de stad of dorp helaas niet meer zo’n winkel hebben.”

TOEGEVOEGDE WAARDE

Klanten waarderen het eerlijke advies dat Norbert geeft. De productkennis, de  daardoor zeer bewuste manier van inkopen en de aanwezigheid van demo spellen waarvan hij bij de meesten ook een speluitleg kan geven. En uiteraard worden cadeaus in een mooi papiertje ingepakt.

Norbert: “Als ik ergens enthousiast over ben is dat gemeend en sta ik volledig achter dat product. Mijn advies leidt dan ook geregeld tot een aankoop van een artikel die de klant niet in gedachten had. Voor mijn gevoel bepalen tevreden klanten de toekomst van mijn winkel, ik zie ze dan ook graag enthousiast terugkomen. Vaak leidt dat ook tot complimenten over het, bij het vorige bezoek gekochte, product.”

GEBRUIK JE FANTASIE

Norbert heeft in al die jaren al veel nieuw speelgoed zien komen en gaan: “Ik ben niet altijd gecharmeerd van het 'nieuwe' speelgoed omdat er toch heel veel wordt voorgekauwd voor de kinderen waardoor hun fantasie en ontwikkeling beperkt wordt. Het lijkt er dan ook op dat er steeds meer speelgoed op de markt komt dat speelt voor de kinderen in plaats van dat de kinderen met het speelgoed spelen.”

GENNEP

Norbert is trots op Gennep: “Gennep heeft een prachtig historisch centrum en is omringd door prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Op winkelgebied hebben we een heel mooi aanbod van speciaalzaken met zeer enthousiaste winkeliers. Omdat Gennep geen grote stad is hebben de winkeliers over het algemeen ook nog tijd voor een praatje, wat het winkelen toch een stuk persoonlijker een aangenamer maakt dan dat je ergens in een grote stad anoniem gaat shoppen. Mijn favoriete plekje is het pad langs de Niers. Als ik er ’s morgens richting de winkel of ’s avonds met Gromit naar huis loop kom ik er lekker tot rust terwijl ik geniet van de prachtige omgeving.”

DE WEEK VAN DE STENEN WINKEL

Om lokale stenen winkels te steunen vindt van 8 tot en met 14 mei weer de 'Week van de Stenen Winkel' plaats. Norbert neemt met Replay Toys ook deel aan deze bijzondere week: “Ik heb besloten om deel te nemen omdat ik de klanten er bewust van wil maken dat een Stenen Winkel meer betekent dan alleen maar een verzameling producten. Het is een ervaring, een beleving en levert meer op dan alleen een gekocht product. Bijvoorbeeld een glimlach, een goed gesprek of een goed advies. Bovendien is de levertijd heel kort, je kunt het artikel meteen meenemen! Zonder winkels is een stad of dorp ook onleefbaar en is het centrum ‘levenloos’. Dit heeft de consument reeds kunnen ervaren tijdens de verschillende Covid lockdowns.

Tijdens deze week zullen er in de winkel enkele wedstrijdjes worden gehouden zoals een puzzelwedstrijd, een lego bouwwedstrijd en een Huzzle breinbrekerwedstrijd. Er zal ook een verloting van een paar prachtige prijzenpakketten plaatsvinden. Daarnaast zal ik ook wat extraatjes aan de klanten meegeven. Kortom, het wordt een echte feestweek!”

Steun de Stenen Winkels in het centrum van Gennep: koop je spullen in een echte winkel in plaats van online. Zo houden we het centrum goed gevuld, leefbaar en gezellig!

Replay Toys

Zandstraat 7, 6591 DA Gennep

Tel. 0485-785559

http://www.replaytoys.nl/

info@replaytoys.nl

https://www.facebook.com/replaytoysgennep

Skyline