Don't vlaai away!

Dinsdag 27 februari 2024

Voor een fijne vakantie is het gelukkig niet noodzakelijk om naar verre oorden te vliegen. In Limburg is daarom een leuke nieuwe slogan verzonnen met een knipoog naar onze overheerlijke Limburgse vlaai: Don't vlaai away. Want in Limburg vind je eigenlijk alles wat je in het buitenland zo waardeert. Lekker dichtbij op vakantie, waar het door de sfeer en het bijzondere landschap toch voelt alsof je wat verder van huis bent. Heel fijn, en ook nog eens heel duurzaam!

AFWISSELEND

Pittoreske plaatsjes vol historische panden, bijzondere winkeltjes en zonrijke terrassen, rivieren en meren om te varen, te vissen en te zwemmen, heuvels en bossen om in te fietsen, wandelen en hard te lopen, ter ont- of juist inspanning. Zo veel moois en prachtige natuur om van te genieten.

LIMBURGSE SPECIALITEITEN

En dan hebben we het nog niet ééns over Limburgse vlaai, lokale biertjes en likeur, asperges, pasteitjes en ambachtelijk ijs. Heerlijke Limburgse specialiteiten die je geproefd moet hebben. Voel je welkom en ervaar de bekende Limburgse gastvrijheid bij de vele gezellige horeca etablissementen. 

GENNEP

Helemaal boven in Limburg ligt het pittoreske stadje Gennep. Een geliefde plaats en omgeving voor wandelaars en fietsers. De Vierdaagse loopt door het centrum en Gennep is ook eind en startpunt van 2 Pieterpad etappes. In het gebied rond Gennep kun je zelf meerdere wandelroutes volgen. Je kunt hier bijvoorbeeld een stadswandeling maken door het oude centrum maar ook wandelen door het Niersdal en de Looierheide. Er zijn ook meerdere fietsroutes te volgen, van 15 tot 230 kilometer. Het is niet zo heuvelachtig als het zuidelijke deel van Limburg maar vlak is het rondom Gennep zeker niet. In het centrum vind je veel leuke speciaalzaken, boutiques, concept stores en gezellige cafe's en restaurants. Dichterbij dan je denkt; en ook dichtbij leuke steden als Nijmegen, Venlo en het duitse Kleef.

OVERNACHTEN

In Gennep en omgeving zijn tal van fijne overnachtingsmogelijkheden. Camperplekken, Center Parcs Het Heijderbos, hotels en B&B's, familiecampings en zelfs een superhippe glamping met meerdere stijlvolle accomodaties. 

Kom je dit voorjaar en deze zomer ook gezellig naar Gennep? Met je familie, vrienden, partner, of gewoon lekker alleen. Wandelen, fietsen, struinen bij de mooie speciaalzaken, naar het museum, de lekkerste specialiteiten eten en drinken... Heerlijk genieten van een dagje, nachtje of weekje weg!

Voor meer informatie kijk je op visitgennep.nl

Skyline