Gezelligheid bij de Typhoon!

Woensdag 27 september 2023

Deze week staat in de spot: Serkan Gercek. Deze geboren en getogen Gennepenaar is sinds 2016 uitbater van Café de Typhoon. Je kunt je Gennep niet voorstellen zonder dit markante pand aan de Markt. Voor de oorlog bekend als Café de Zwarte Ruiter, de melkhandel van Martien Smits heeft hier gezeten, Café de Pul en nu alweer ruim 30 jaar de Typhoon.

HORECA

Serkan is geen onbekende in het Gennepse horecaleven, na zijn opleiding tot Gastheer volgden horecastages bij Hotel de Kroon, Old Inn en werk als gastheer bij 't Veerhuis Oeffelt. Een goede basis voor een eigen horecazaak!

Serkan’s partner Anouk Verbruggen is gelijk mee ingestapt in de wervelwind die Typhoon heet. Geboren en getogen in Oeffelt was Anouk druk in de grafische industrie maar hielp Serkan soms mee in de zaak; in de weekenden of op feestjes. De horecasfeer beviel haar goed dus ze heeft ook de benodigde papieren gehaald en nu draaien zij het café samen.

OP ROLLETJES

Serkan: “Ik sta zelf in het café en de keuken maar draai vooral de achterkant en ben de stabiele factor van de zaak, inkoop/verkoop, heb afspraken met adviseurs, vertegenwoordigers, verenigingen of geïnteresseerde gasten die graag feestjes en partijen op maat willen. Mijn partner Anouk is het vaste gezicht op de voorgrond/keuken en zorgt daar samen met onze collega’s dat alles op rolletjes loopt, dat iedere gast dezelfde behandeling krijgt en niemand iets tekort komt. Zo vormen wij samen een mooi team en zijn we goed op elkaar ingespeeld.“

PUBFOOD

Anouk: “Onze snacks/pubfoodkaart zijn we sinds 2020 aan het uitbreiden. Tijdens de coronafase merkten we dat gasten zichzelf meer gunnen dan alleen een drankje als ze lekker de deur uit gaan. Voor nu bestaat onze kaart uit fantastisch pubfood. De all time favourite bittergarnituur en/of bitterballen gaan nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. Daarnaast serveren wij 5 soorten tosti's van Turks brood, een aantal kleine typisch Turkse gerechten en niet te vergeten onze heerlijke patat met huisgemaakt kruidenzout en goede sauzen. Daar komen gasten echt voor terug.  We kunnen onze gasten nu op ieder moment van de dag wat lekkers te happen bij hun drinken aanbieden. Ons pubfood wordt altijd netjes verzorgd, modern en duurzaam gepresenteerd, goed vullende porties, altijd dezelfde hoge kwaliteit en lekker uit het vuistje.”

VOOR IEDEREEN

Zoals de jonge uitbaters zelf ook aangeven: de Typhoon is voor iedereen! In de zomer overdag zijn het vooral toeristen die gezellig op het terras een drankje en een hapje doen, veel Duitsers, Heijderbosbezoekers, campinggasten, dagjesmensen, ‘Pieterpadters’, en fietsers of wielrenners uit de omstreken. ’s Avonds zie je wel vaak weer gasten uit de regio Gennep en wat meer reguliere gezichten. In de herfst en winter is de Typhoon alleen ‘s avonds geopend en ontvangen Serkan en Anouk weer veel vaste gasten uit de regio, binnen in de kroeg, voor het darten, de formule1, kermis, carnaval, verjaardagsfeestjes, bedrijfsfeestjes enzovoorts. De Typhoon-gasten komen terug omdat ze zich hier thuis en op hun gemak voelen. Iedereen krijgt een ‘goedendag’ bij binnenkomst en een ‘bedankt dat je er was’ bij vertrek. Een informele sfeer, en formeel als de situatie daar om vraagt. Zij bieden het complete plaatje. Een speciaal biertje of een cocktail smaakt altijd lekkerder als de service en sfeer goed is.

Anouk: “De favoriet van onze gasten blijft pils van het vat. Een goed getapt pilsje smaakt altijd, om iets te vieren, om mee te proosten, als het warm is, of juist als het buiten herfstig is. Dan wil je aan de tap een pilsje van het vat, wat te kletsen en een bitterbal voor tussendoor. Waar we ook heel trots op zijn: onze Italiaanse koffies en dan vooral onze cappuccino!”

MUZIEK

Serkan: “Muziek is een belangrijke factor in onze zaak. Voor ieder moment van de dag, gebaseerd op de gasten die dan aanwezig zijn, zoeken we iets passends. Lekker soulful, jaren 70's/80's/90's, herkenbaar en relaxed. 's Avonds en in de weekenden als er meer jeugd aanwezig is en er wordt gedanst en gedronken dan knallen we het volume wat omhoog. Het is net waar het sfeertje om vraagt. Als er DJ's geboekt staan voor een feestje laten wij de DJ bepalen. Ieder feestje met DJ heeft een andere doelgroep.”

KERMIS BIJ DE TYPHOON

Serkan: “Het kermisprogramma hebben wij onlangs bekend gemaakt en is terug te vinden op onze socials. Het is altijd gezellig bij de Typhoon, daar zorgen wij samen met de gasten voor. Wij denken dat er in ons programma voor iedereen wel iets tussen zit om uit te kiezen met alle dagen gratis entree. Ook wordt de Typhoon met de Gennepse kermis altijd een jaar ouder. In 2016 was de kermis onze allereerste week en we vieren dit graag uitgebreid met een DJ en een leuke actie. Iedereen is welkom om dit met ons mee te komen vieren!

Ook de Mertzitting (carnavalszaterdag) en d’n Aftrap (11-11) zijn voor ons te gekke dagen, dit geeft een lekker ‘dorps’ gevoel. Iedereen komt voor hetzelfde; plezier maken! Het verbindt, het zorgt voor feest, wij kijken hier samen met onze gasten echt naar uit. Ook brengt het in ons geval horeca-ondernemers en verenigingen samen.”

GENNEP

Anouk: “Gennep biedt wat ons betreft diversiteit aan de bezoekers. Natuur, een prachtige omgeving, geschiedenis, de geweldige Markt waar ons café gevestigd is, horeca voor jong en oud met voor iedereen wel iets waar hij of zij zichzelf  thuis voelt. Wij als Typhoon proberen er voor te zorgen dat iedereen een fijne plek buiten de deur vindt. Waar je je welkom voelt, kunt afspreken met vrienden en vriendinnen, waar je samen of juist alleen kunt komen, een praatje kunt maken en waar je ontspanning vindt. Daar doen wij, samen met ons team, elke dag ons best voor!“

Cafe de Typhoon

Markt 8 | 6591BZ Gennep | 

info@typhoongennep.nl

Facebook cafe de Typhoon Gennep

Instagram cafe de Typhoon Gennep

 

Skyline