Cultuur + Historie!

Dinsdag 28 februari 2023

Museum Het Petershuis aan de Niersstraat vormt samen met het Stadhuis, het gemeentekantoor, de Martinustoren en de Nederlands-Hervormde kerk aan de Markt een belangrijk deel van het stadsgezicht van Gennep. 

GENNEPSE HISTORIE

De vaste collectie van het museum bestaat uit archeologische vondsten, maquettes en historische informatie over Gennep en de regio. Daarnaast organiseert het museum ieder jaar acht tot tien wisselexposities. Dan exposeren hedendaagse kunstenaars of staat een actueel thema centraal. Het museum is dan ook letterlijk de plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten. Ook is in het museum een digitaal informatiepunt gevestigd van het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo.

VOOR IEDEREEN

Het museum richt zich zowel op volwassenen als op de jeugd. Alle basisscholen in de omgeving nemen deel aan de educatieve programma’s die door de vrijwilligers van het museum worden verzorgd. 

WISSELEXPOSITIE

Tot en met 26 maart is een collectie te zien van Mieke Koenen: 'Wie is er bang voor dit naakt?' Mieke schildert mensen; heel gewone mensen; in hun blootje. Dat doet ze al haar hele kunstenaarsleven lang. Het menselijk lichaam is een onuitputtelijke bron voor haar. Ze zoekt geen ideaalbeelden maar echte mensen. Daarom zijn haar schilderijen een verademing vergeleken bij alle strakke billen en borsten waarmee we op straat om de oren worden geslagen. Koenen verlost ons van opgefokte eisen en geeft ons een mensbeeld waarin we onszelf kunnen herkennen. In al onze kwestbaarheid en onvolmaaktheid.

http://www.museumhetpetershuis.nl/

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 16.30 uur 

Het museum is gratis toegankelijk (doneren mag!)

Skyline