Gennep centrum gewoon open!

Zondag 28 augustus 2022

Simac Ladies Tour: Gennep voor de achtste keer etappeplaats

Op donderdag 1 september komt de Simac Ladies Tour voor de achtste keer door Gennep. De grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour niveau in Nederland vindt plaats van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september. Onder andere kersvers Europees kampioen en tweevoudig Tour de France etappewinnares Lorena Wiebes staat aan de start.

De start vindt om 12.15 plaats op de Markt, waarna de rensters twee grote rondes en een kleinere lokale ronde maken. De grote ronde gaat richting de Maasduinen, terug via Ottersum en Milsbeek richting Groesbeek. De kleine ronde van 16 kilometer loopt rondom Gennep. De route is gewoon toegankelijk, behalve op het moment dat de rensters passeren. Dan wordt de route tijdelijk afgezet. Dit duurt meestal niet langer dan 10 minuten.

De finish vindt plaats rond half 4 op de Nijmeegseweg ter hoogte van de Niersbrug. De rensters komen daarvoor al twee keer daar langs.

Ieder jaar staan alle Nederlandse en wereldtoppers weer aan de start van de Simac Ladies Tour. Het vrouwenwielrennen heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen, met als hoogtepunt de terugkeer van de Tour de France voor vrouwen deze zomer. Die werd glansrijk gewonnen door Annemiek van Vleuten.

Het centrum van Gennep is gewoon open tijdens de Ladies Tour, dus dit is je kans om tijdens het shoppen of vanaf een terrasje een glimp op te vangen van het voorbijrazende peloton!

De volledige route en meer info vind je hier  http://www.simacladiestour.nl en http://www.4eventsgennep.nl

Skyline