Nieuwe wisselexpositie!

Donderdag 30 maart 2023

'Barokke Parels 2' in Museum Het Petershuis

Na haar zeer succesvolle expositie van 2021 toont fotograaf Marjan van Herpen voor de tweede keer haar sfeervolle fine-art foto’s in Museum Het Petershuis. Van 1 april t/m 14 mei kan haar werk in het Gennepse museum worden bewonderd.

INSPIRATIE

De inspiratie voor haar portretten en stillevens haalt Marjan van Herpen uit de schilderkunst van de Barok, gecombineerd met hedendaagse aspecten. Ze houdt vooral van de schaarse belichting die zo mooi te zien was bij de schilders uit de Gouden Eeuw. De stillevens uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw zijn vooral beroemd om de stofuitdrukking.

CREATIVITEIT

 Marjan van Herpen werd geboren in het zuiden van Nederland en groeide op in een zeer creatief gezin op een paradijselijke plek met een gigantisch grote tuin en weiland, waar zij heerlijk kon genieten van de dieren, fruitbomen en de natuur. Met ouders die zelf kunst maakten zat de creativiteit ook bij Marjan in de genen en ze studeerde beeldende vakken aan de kunstacademies in Maastricht en Tilburg, waarna ze docent werd op een middelbare school.

Ook voor Marjan van Herpen is de weergave van het oppervlak van een voorwerp heel belangrijk. Secuur bouwt ze haar stillevens op met alledaagse voorwerpen, stoffen, bloemen, fruit en groenten, die qua sfeer doen denken aan de oude meesters. In de nabewerking wordt daarnaast nog in de computer ‘geschilderd’ waarbij bijzondere texturen toegevoegd worden.

Bij haar portretten zie je vaak het thema kind en dier, waarbij Marjan op zoek gaat naar een overeenkomst – of juist een tegenstelling – tussen kind en dier. Dit geeft het portret een soort surrealistische barokke uitstraling.

‘BAROKKE PARELS’

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep

Zaterdag 1 april t/m zondag 14 mei 2023 

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Tijdens beide Paasdagen (9 en 10 april) is het museum ook geopend

De toegang is vrij; doneren mag!

www.museumhetpetershuis.nl.

Skyline