Breaking Bread!

Maandag 24 juli 2023

Een eetbare expositie bij Dialoogmuseum de Crypte in Gennep

BREAKING BREAD

Er zijn weinig activiteiten die dialoog zozeer uitlokken als eten en drinken. Niet voor niets kennen alle culturen wel een vorm van ‘brood breken’: een samenzijn met meer dan alleen voedingswaarde. Maar wat is dan die ’meerwaarde’? In Dialoogmuseum de Crypte in Gennep kun je elke zondag in de maand augustus (tussen 14.00-1700 uur), met al je zintuigen, de historische eetcultuur van het Rooms-Katholicisme verkennen.

TIJDELIJKE EXPOSITIE

In deze tijdelijke expositie worden objecten uit de museumcollectie en leenobjecten, zoals een bijzonder kazuivelstuk uit de Sint Christoffelkathedraal in Roermond en het ‘Lam van God’ van de aanstormende jonge schilder Jesse van Dun, samengebracht met de beste dranken en spijzen van het Limburgse land. Zo kun je het verhaal niet alleen zien maar ook ruiken, op brood smeren, proeven en bespreken of de ervaring inderdaad ‘groter is dan de som der delen’.

De entree (incl. wisselexpositie) is 5 euro pp. ‘Breaking Bread’ is te bezoeken van 6 augustus tot 27 augustus op Martinushof 2, Gennep.

Skyline