Feelin' Blue?

Zondag 30 juli 2023

Kom lekker naar Gennep. Want op zaterdag 5 augustus kun je op de Markt terecht voor heerlijke muziek tijdens Blues in Nierstown.

BLUES

De Blues is een muziekstijl die eind 19e eeuw is ontstaan in het Zuiden van de Verenigde Staten. Slaven afkomstig uit Afrika zongen tijdens het werk op het land over hun zware leven op de plantage en hun extreme lijden. De aanduiding 'blue' is afkomstig uit de scheepvaart; als een schip tijdens de reis zijn kapitein of een andere officier verloor, voerde het voor de rest van de reis een blauwe vlag en werd een blauwe band rond het hele schip geschilderd alvorens de thuishaven binnen te lopen. De bluesmuziek werd zo genoemd vanwege de melancholische toon en inhoud. De ‘Blues’ raakte een beetje op de achtergrond door de komst van rhythm & blues en rock & roll, maar in de jaren ‘60 en ‘70 leefde het genre op doordat Britse rockmuzikanten als John Mayall, Eric Clapton, The Rolling Stones en Led Zeppelin opnieuw blues gingen spelen

BLUES IN NIERSTOWN

Vanaf 14.00 uur staat de Blues centraal in Gennep bij dit event van Stichting SumMmertime. Bezoekers kunnen gratis genieten van geweldige optredens van Let’s Go Banana’s, Talkin’ Blues & Delta Ladies, Jan Schwarte en special guest Didier.

* Popband Let’s go Bananas bestaat uit professionele muzikanten. Hun repertoire bevat nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Genieten van kwaliteitsmuziek!

* Talkin’ Blues uit Den Haag is ontstaan in 2016 tijdens een éénmalig tribute optreden voor de toen net overleden BB King. Het bleek een gouden recept dat door het publiek werd omarmd. De band komt optreden met de Delta Ladies. Drie zangeressen die geweldig kunnen zingen en zorgen voor extra spektakel!

* Jan Schwarte is een oude bekende op dit jaarlijks terugkerende blues event in Gennep. Deze talentvolle Duitse bluesman staat garant voor een geweldig optreden.

Wat is er leuker dan luisteren en kijken naar bevlogen live-muzikanten onder het genot van een drankje? Laat je vermaken op de Markt in Gennep.. gratis!

Blues in Nierstown

Zaterdag 5 augustus | 14.00 – 17.30 uur | Markt in Gennep

Stichting SumMmertime

Skyline