Genneps Straatcarnaval!

Dinsdag 31 januari 2023

MERTZITTING 2023 - STRAATCARNAVAL OP 2 PLEINEN

Na twee jaar afwezigheid bruist de carnaval als nooit tevoren. Op zaterdag 18 februari trapt traditiegetrouw de Mé.rtzitting in het centrum van Gennep weer af, dit jaar alweer voor de 20e keer!

EEN TWEEDE PLEIN

Natuurlijk vind je het grote podium als vanouds op de Markt voor het oude Stadhuis. De grootste verandering dit jaar is het tweede plein, de Zandpoort, ter hoogte van het Jan Lindersplein. Hier zal het verkeer in de Zandstraat plaats moeten maken voor een podium midden op de weg waar al vanaf twaalf uur een groot scala aan topartiesten op zal treden. De organisatie hoopt hiermee de grote drukte op de Markt te verminderen. Ook zal het publiek nog een verandering worden gepresenteerd, maar dat blijft een verrassing. Het podium Nieuwstraat komt te vervallen.

STREETFOOD

Het idee van de twee pleinen is dat je als bezoeker, net als bij grote festivals, van het ene optreden naar het andere kunt lopen. De Zandstraat die beide podiums met elkaar verbindt zal met een aantal foodtrucks in combinatie met de lokale eetgelegenheden een welkome afwisseling zijn voor de inwendige mens.

Let op: om lange wachtrijen te voorkomen is het hele event: PIN ONLY!

Het programma… 6 ras-artiesten op beide podia: zie de afbeelding!

Zaterdag 18 februari 2023, 11.30 - 18.00 uur Gennep Centrum

Bron: mertzittinggennep.nl

Skyline