Fietsknooppuntenroute 'Rondje Gennep' gelanceerd

Vrijdag 13 mei 2022

Fietsknooppuntenroute 'Rondje Gennep' gelanceerd
Een 48 kilometer lange knooppunten-fietstocht rondom Gennep en zo
 

GENNEP (MvM) – Na ruim een jaar van voorbereidingen, was het vrijdagochtend 13 mei eindelijk zover. De lancering van een nieuwe fietsknooppuntenroute rondom Gennep en omgeving. Zo’n 48 kilometer fietsplezier door de prachtige Noord-Limburgse omgeving en een klein stukje Duitsland.

Ontstaan uit de gedachte dat bewegen gezond is en dat dat ook kan, door het nuttige met het aangename te combineren. Zo passeert u tijdens uw fietstocht niet alleen bijzonder mooie plekjes, maar komt u ook langs de nodige horecagelegenheden -zo genoemde ambassadeurs- waar ’een natje en droogje’ alle aandacht krijgen. En u maakt zo ook nog kans op een mooie prijs!


Routeboekje en aspergeweekend

Printmarkt.eu, de initiatiefnemers van ‘Rondje Gennep’, maakte een prachtig en handzaam routeboekje. Buiten de fietsroute, staan in het routeboekje ook allerlei interessante weetjes over wat er onderweg zoal te zien is c.q. vroeger te zien was. En alsof dat nog niet genoeg is, kunt u ook nog eens stickers sparen bij de deelnemende horecaondernemers en deze achter in het boekje plakken. Zo maakt u kans op een geheel verzorgd Aspergeweekend in de Kop van Noord-Limburg.


Knooppuntenlabels

De routeboekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij Tourist Info Gennep en alle ambassadeurs, net als de handige knooppuntlabels voor aan uw fietsstuur. Zo ziet u altijd in één oogopslag wat het volgende knooppunt is.

Sjang Noy, fervent fietser en eigenaar van Printmarkt.eu legt uit hoe het in zijn werk gaat: “De fietser kan willekeurig ‘instappen’ (Heijen, Gennep, Ven-Zelderheide, Plasmolen of noem maar op) en de route vervolgen aan de hand van het routeboekje of het knooppuntlabel dat hij of zij aan het stuur hangt. De route kan ook gedownload worden voor op uw Smartphone.”


Digitale fietsroute

Bent u handig met uw Smartphone? Download dan de fietsroute via de QR-code in het route-boekje of kijk op www.rondjegennep.nl. Op deze website vindt u ook altijd de laatste actuele informatie omtrent deze prachtige route.


Sjang voegt tot slot nog toe: “Geniet van ons prachtige Noord-Limburgse landschap, het is echt de moeite waard!”

Meer informatie op de website van Rondje Gennep >

Skyline