Carnaval vier je natuurlijk in Gennep!

Zaterdag 11 februari 2023

Maar waar moet je zijn voor de optocht en de leukste feestjes?

SLEUTELOVERDRACHT

Het officiële startsein voor carnaval 2023 wordt gegeven op vrijdag 17 februari in het Stadhuis: om 18.11 uur is daar de Sleuteloverdracht - dit is alleen voor de leden van alle Raden van Elf van de Gemeente Gennep en genodigden. De Sleuteloverdracht heeft binnen het carnavalsgebeuren een bijzondere betekenis; met deze handeling geeft de burgemeester de sleutel van de stad over aan de in deze periode heersende Prinsen. 

ME.RTZITTING

Op zaterdag 18 februari vindt op de Markt en de Zandpoort (ter hoogte van het Jan Lindersplein) vanaf 11.30 uur de gezellige Me.rtzitting plaats. Lekker bijpraten met oude en nieuwe bekenden. Feesten met geweldige muziek op de verschillende podia! Je leest er hier meer over: https://www.visitgennep.nl/nieuws/31-01-2023-straatcarnaval/

OPTOCHT

Zondag 19 februari start de optocht op de Markt om 13.30 uur. Loopgroepen, wagens.. iedereen heeft weer zijn best gedaan om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. Alle info over de optocht vind je hier: https://www.bombakkes.nl/optocht-2023/

FEESTJES

Verschillende cafés hebben speciaal voor de carnavalsdagen fantastische programma’s samengesteld met feest-dj’s en optredens zodat je elke dag gezellig carnaval kunt vieren! De posters geven aan hoe/wat/waar en wanneer.

BODEMPJE LEGGEN

Leg een bodempje met een goede lunch, worstenbroodjes of met lekkere zoete Nonnevotten: dit typisch Limburgse carnavalsgebak koop je bij de bakker. Een Nonnevot wordt gebakken in zonnebloemolie en wordt na het bakken direct in de suiker gerold. Het is geen oliebol, nonnevotten zijn veel luchtiger en lekker fluffig, terwijl een oliebol iets vaster is. 

ZELF DE SLINGERS OPHANGEN

Tot aan de carnaval kun je elke dag (ook op zondag, niet op maandag) van 13.00-17.00 uur terecht bij Carnaval Outlet Gennep op Zandstraat 17 voor o.a. carnavalskleding, vlaggetjeslijnen, serpentine, confetti en ballonnen. Met hoge korting!

Carnaval 2023.. Geniet ervan!

Skyline