Gennep aan de Maas

In maart 2022 lanceert het IVN een Limburgse 5-daagse trektocht. Wandelaars lopen grotendeels via de Maas van station Venlo tot station Moork.

Deze tocht gaat over officiële paden door natuurgebieden, maar ook dor interessante dorpen en stadjes; het bestrijkt ca.100 kilometer.

Voor de routebeschrijving kan gebruik gemaakt worden van de IVN-routeapp. In deze trektocht wordt het verhaal Moeder Maas vertelt

Deze Trektocht betreft  een natuurinclusieve Trektocht . Dit wil zeggen: wandelaars worden uitgenodigd om - naast genieten van het landschap - iets terug te doen voor de natuur, bijvoorbeeld door onderweg 5 minuten afval te rapen. Indien u mogelijkheden ziet om hierop in te haken (bijvoorbeeld als u een gebied heeft waar bijvoorbeeld kleine dennetjes oid uitgetrokken moeten worden, maar waarvoor u geen mankracht heeft) of een andere klus waarbij het helpt als wandelaars hier een kort tijdsbestek tijdens hun wandeling een bijdrage aan kunnen leven, dan hoor ik het graag. We kunnen dan onderling kijken of we dit kunnen opnemen in de route, mits deze daar langs gaat.

Skyline